Κατερίνα Κυρμιζή «Λάρβα»

Κατερίνα Κυρμιζή - Λάρβα*

Στίχοι-μουσική: Νίκος Γρηγοριάδης



larvacd Η πεταλούδα είναι το πιο όμορφο σύμβολο μεταμόρφωσης. Από αυγό, λάρβα, χρυσαλίδα και τέλος στην ωριμότητά της η πεταλούδα, που στον κύκλο της ζωής της αλλάζει με τόσο δραστικό τρόπο και γεννιέται τρεις φορές, είναι ζωντανή απόδειξη της αέναης αλλαγής. Αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλουν να δώσουν η Κατερίνα Κυρμιζή κι ο Νίκος Γρηγοριάδης στη νέα δισκογραφική δουλειά : την υπόσχεση της μεταμόρφωσης, ότι δηλαδή ο άνθρωπος δεν είναι καθορισμένος, μια για πάντα, είναι κάτι εν εξελίξει, ένας υπαινιγμός του μέλλοντος, η νοσταλγία και η αναζήτηση για νέες μορφές βούλησης και δυνατότητες πραγμάτωσης.

Οι δυο τραγουδοποιοί θεωρούνται από τις πλέον αθόρυβες παρουσίες παρά το αξιόλογο παρελθόν που έχουν αμφότεροι, με την πρώτη να αποσπά εγκωμιαστικά σχόλια όταν συστήθηκε δισκογραφικά εικοσιένα ετών με το Κοντσέρτο για σοκολάτα και τριαντάφυλλα (1996), κι αργότερα παρουσιάζοντας Το παιδί με την κεραία (2002), και τον δεύτερο να κατακτά τα ερτζιανά με το Αλφάδι (2000), αφού πρώτα αποκτά αναγνώριση στο εξωτερικό με τη διεθνή κυκλοφορία του Faros (1997), την οργανική εκδοχή του εντυπωσιακού ντεμπούτου Στη μοναξιά του φάρου (1995). Μόνιμοι συνεργάτες από το ξεκίνημα τους παρουσιάζουν το Είναι εδώ! (2009), την πρώτη κοινή δισκογραφική δουλειά και προτείνοντας πάντα μια κομψή εναλλακτική προσέγγιση στο ελληνικό τραγούδι, ξαναδίνουν το παρόν με δεύτερο κοινό άλμπουμ Λάρβα, το οποίο κυκλοφόρησε το Σάββατο 28 Μαρτίου με την Κόκκινη Καρφίτσα της εφημερίδας Αυγή.

Τα δέκα τραγούδια που περιέχονται στο νέο άλμπουμ ανιχνεύουν πιο σκοτεινά μουσικά τοπία. Ο συνθέτης και στιχουργός Νίκος Γρηγοριάδης περιγράφει μια σκληρή πραγματικότητα -προσωπική και κοινωνική με δυναμικές μελωδικές γραμμές, ανεπιτήδευτα και κατασταλαγμένα. Υπογράφει τους στίχους, με εξαίρεση τα τραγούδια Ψάχνω για σένα και Λουλούδι της ερήμου, όπου συνεργάζεται με τον πρωτοεμφανιζόμενο στιχουργό Χρήστο Γαβρήλο και το τραγούδι Δεύτερη ευκαιρία στο οποίο στιχουργός είναι η Κατερίνα Κυρμιζή. Σε αυτόν τον κύκλο τραγουδιών η κιθάρα σε κάθε της μορφή, ηλεκτρική κι ακουστική υπερισχύει. Τύμπανα και μπάσο δυναμικά δίνουν το παρόν. Το charago και το ukulele προσθέτουν έναν τόνο ανεμελιάς ενώ αντιστικτικά μια πιο δραματική χροιά δίνουν το τσέλο, το βιολί, η ηλεκτρική κιθάρα και τα φωνητικά της Κατερίνας Κυρμιζή, η οποία πιο ώριμη από ποτέ, ερμηνεύει με απλότητα κι ευαισθησία.

Οι δυο καλλιτέχνες επιμελούνται τον προγραμματισμό, την ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή, σηκώνοντας το μεγαλύτερο βάρος της εκτέλεσης με την Κατερίνα Κυρμιζή στην κλασσική κιθάρα, στα κρουστά και στο charago, και τον Νίκο Γρηγοριάδη στην ακουστική, στην ηλεκτρική κιθάρα και στο ukulele, ενώ συνδράμουν οι : Δημήτρης Αντωνιάδης, Γιάννης Γρηγορίου, Δημήτρης Μπέλλος, Οδυσσέας Γαλανάκης, Άρης Παπαδόπουλος, Αλέκος Ορφανός, Ελευθερία Χανδακάρη, Αλίκη Σιφναίου. Την παραγωγή υπογράφει ο Νίκος Γρηγοριάδης κι ο Ηλίας Λάκκας.

ALBUM

1. Είμαι καλά
2. Καινούργια μέρα
3. Χρυσόψαρο
4. Σε είδα στην Πειραιώς
5. Δεύτερη ευκαιρία
6. Του Θεού τα χέρια
7. Λουλούδι της ερήμου
8. Ψάχνω για σένα
9. Προδοσία
10. Σε μια στιγμή



*λάρβα ως υπόσχεση μεταμόρφωσης





 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> Σωκράτης Μάλαμας - Καλοκαίρι 2024 - Πρόγραμμα Συναυλιών
-> Ο Παύλος Παυλίδης στο WΕ το Σάββατο 20 Απριλίου!
-> Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη
-> Balkan Fest 2024 - Παρασκευή 15 Μαρτίου στον Πολυχώρο WE
-> Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο φιλόξενο χώρο της Ζώγιας
-> Καρναβάλι Σοχού 2024 - Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων
-> Δημήτρης Μυστακίδης - Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Μύλος Club
-> Η Τάνια Τσανακλίδου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
-> Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Καλοκαίρι 2024 - Πρόγραμμα Συναυλιών
-> Κατερίνα Μελίτη - Γιάννης Λεκόπουλος στο «Μουσικό κουτί»
-> Βασίλης Πρατσινάκης - Γιάννης Γεωργιλάς στο Καφωδείο Ελληνικό
-> Γιώργος Ν. Ζερβάκης-Παντελής Κυραμαργιός-Αργύρης Λούλατζης στο We
-> Ο Γιάννης Γεωργιλάς ζωντανά στο «Καφωδείο Ελληνικό»
-> Η Μαρία Παπαγεωργίου τραγουδά Θάνο Μικρούτσικο στο Μύλος Club
-> Η Ελένη Βιτάλη στη μουσική σκηνή ΒΑΒΕΛ από 23 Δεκεμβρίου
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos

Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.00 δευτερόλεπτα