Φωτεινή Βελεσιώτου «Άδεια ρούχα»


Φωτεινή Βελεσιώτου

«Άδεια ρούχα»


adeiarouxa


(CD Album)

Σε στίχους του Κώστα Φασουλά και μουσική της Σοφίας Νάτσιου


Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου παρουσιάζει τον νέο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Άδεια ρούχα» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Όλα τα τραγούδια υπογράφουν, ο σημαντικός στιχουργός Κώστας Φασουλάς και η αξιόλογη τραγουδοποιός Σοφία Νάτσιου.

Τη Φωτεινή τη Σοφία και τον Κώστα τους συνδέει βαθιά φιλία ετών. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν να συνεργαστούν και δισκογραφικά προκειμένου να μας χαρίσουν μια συλλογή τραγουδιών με στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τον εσωτερικό τους κόσμο και την καλλιτεχνική τους αναζήτηση.

Την εικονογράφηση της νέας δισκογραφικής δουλειάς «Άδεια ρούχα» την έκανε ο εικαστικός ζωγράφος Δημήτρης Αστερίου εμπνεόμενος από τους στίχους του Κωστα Φασουλά και τη μουσική της Σοφίας Νάτσιου και βασιζόμενος στην προσωπική επαφή και στενή του φιλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

Η ίδια η ερμηνεύτρια στο ένθετο του cd μιλά για την ιστορία της δημιουργίας του και αναφέρεται στον πυρήνα της έμπνευσής του, που δεν είναι άλλος από τη γυναίκα του σήμερα, η οποία καλείται να ισορροπήσει και να βρει τη θέση της σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, ο οποίος όμως δεν έχει αποβάλλει ακόμα τις στερεοτυπικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

«Ο δίσκος αυτός δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και σε δύσκολες συνθήκες. Ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Η επικοινωνία μου με τον Κώστα Φασουλά και τη Σοφία Νάτσιου ήταν σχεδόν καθημερινή. Ακόμα και τους τόνους των τραγουδιών, τους βρίσκαμε μαζί απ’ το τηλέφωνο. Η Σοφία και ο Κώστας για μένα είναι οικογένεια, όπως και ο Δημήτρης Αστερίου, ο ανατρεπτικός εικαστικός- ζωγράφος που επιμελήθηκε τον δίσκο, εμπνεόμενος από τους στίχους του Κώστα και τη μουσική της Σοφίας και βασιζόμενος και στην προσωπική μας επαφή και φιλία.

Η Σοφία Νάτσιου είναι μια εξαιρετική συνθέτρια- τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη, μια μουσική ιδιοφυΐα, που με εκπλήσσει κάθε φορά μ’ έναν μοναδικό τρόπο. Συνθέτει με σεβασμό και ειλικρίνεια στον ρωμαλέο και λιτό λόγο και αναδεικνύει με διαύγεια και εσωτερικότητα όλο το φάσμα των αντίρροπων δυνάμεων που εκφράζει. Μας ταξιδεύει σε πολλούς και ιδιαίτερους μουσικούς δρόμους, παντρεύοντας την Ανατολή με τη Δύση με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, αφήνοντας αποτύπωμα σε κάθε μουσική της πρόταση.

Ο Κώστας Φασουλάς, ένας πολύ σημαντικός στιχουργός, αντισυμβατικός που κάθε του λέξη χτυπάει στην καρδιά μου, με αγγίζει και με συγκινεί. Έχει ένα σπάνιο χάρισμα να συνδέει το παρελθόν με το παρόν, χρησιμοποιώντας εδώ την ηρωίδα του που πρωταγωνιστεί σε όλα τα τραγούδια. Η ηρωίδα του, που αντιπροσωπεύει τη γυναίκα του σήμερα και τον αγώνα που δίνει με τα κοινωνικά στερεότυπα, περνάει από πολύ δύσκολες συγκυρίες και ταυτόχρονα λυτρώνεται μιλώντας για την ιστορία της. Συναντάει την αμφίστομη λάμα του έρωτα στο διάβα της και συνεχίζει το μαρτυρικό ταξίδι του στροβιλισμού της στου κόσμου την δίνη. Με τη σιωπή να κυριαρχεί αλλά ταυτόχρονα και τον δυναμισμό της και τη δίψα για ζωή, ελπίζει πάντα στον έρωτα, ακόμα και χωρίς σπίτι και σώμα, με πόρτα κλειστή και τραύμα σταθερό προχωράει δίχως να κοιτάξει πίσω.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες τους συντελεστές αυτής της μουσικής πρότασης για την αγάπη με την οποία με περιέβαλαν. Καλή ακρόαση!
».

Φωτεινή Βελεσιώτου


Ο δίσκος «Άδεια ρούχα» κυκλοφορεί σε cd από το Ogdoo Music Group και μπορείτε να τον εξασφαλίσετε κάνοντας online την παραγγελία σας εδώ.

Επίσης τα «Άδεια ρούχα» βρίσκονται ήδη στις προθήκες των δισκοπωλείων.

Τέλος τα τραγούδια κυκλοφορούν ψηφιακά και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.


«Άδεια ρούχα»

Credits:

Τύμπανα, πιάνο: Αλέξανδρος Κούρος

Κρουστά: Βαγγέλης Καρίπης, Κώστας Καλατζής

Ακουστικές, ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο: Κώστας Παρίσσης

Βιολί: Μάριος Παπούλιας

Πνευστά: Γιάννης Δίσκος

Μπουζούκι, μπαγλαμάς: Βαγγέλης Μαχαίρας

Ούτι: Χάικ Γιαζιτζιάν

Λύρα: Γιώργος Κοντογιάννης

Ακορντεόν: Νίκος Παπαναστασίου

Κλαρίνο: Κατερινα Ταμβάκη


Ηχογραφήσεις: Studio Praxis

Ενορχήστρωση, μίξη, mastering: Κώστας Παρίσσης


Καλή ακρόαση,

Ogdoo Music Group






 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> Ο Παύλος Παυλίδης στο WΕ το Σάββατο 20 Απριλίου!
-> Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη
-> Balkan Fest 2024 - Παρασκευή 15 Μαρτίου στον Πολυχώρο WE
-> Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο φιλόξενο χώρο της Ζώγιας
-> Καρναβάλι Σοχού 2024 - Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων
-> Δημήτρης Μυστακίδης - Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Μύλος Club
-> Η Τάνια Τσανακλίδου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
-> Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Καλοκαίρι 2024 - Πρόγραμμα Συναυλιών
-> Κατερίνα Μελίτη - Γιάννης Λεκόπουλος στο «Μουσικό κουτί»
-> Βασίλης Πρατσινάκης - Γιάννης Γεωργιλάς στο Καφωδείο Ελληνικό
-> Γιώργος Ν. Ζερβάκης-Παντελής Κυραμαργιός-Αργύρης Λούλατζης στο We
-> Ο Γιάννης Γεωργιλάς ζωντανά στο «Καφωδείο Ελληνικό»
-> Η Μαρία Παπαγεωργίου τραγουδά Θάνο Μικρούτσικο στο Μύλος Club
-> Η Ελένη Βιτάλη στη μουσική σκηνή ΒΑΒΕΛ από 23 Δεκεμβρίου
-> Ελένη Τσαλιγοπούλου - Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στο Mylos Club
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos

Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.00 δευτερόλεπτα