Μυστικά του καλού Φραπέ

Μυστικά του καλού Φραπέ


Χαρακτηριστικά της φραπεδιάς

• Μια σωστή φραπεδιά πρέπει να έχει πάντα καλαμάκι. Το καλαμάκι δείχνει άνεση γιατί δε σε αναγκάζει να σκύβεις για να πιεις τον καφέ, είναι μια εφεύρεση κατά της κούρασης και της περιττής σπατάλης ενέργειας. Το καλαμάκι μάλιστα πρέπει να είναι σπαστό για να διευκολύνει την σωστή πόση του καφέ. Ακόμα το καλαμάκι είναι η μισή αρχοντιά για τη φραπεδιά καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να ανακατεύεις κάθε λίγο το περιεχόμενο του ποτηριού. Το ανακάτεμα του φραπέ είναι μέτρο χλίδας και πρέπει να γίνεται με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο. Ειδικά αν συνοδεύεται από μαύρο γυαλί και τα πόδια πάνω στις καρέκλες, το ανακάτεμα προσθέτει πολλά στο status του καθενός φραπεδοκατακτητή.

• Η πρώτη ρουφηξιά της φραπεδιάς είναι ιερή. Η όλη κίνηση όπου σπας το καλαμάκι, το βάζεις στο στόμα αργά και αισθησιακά και βλέπεις την καφέ ρευστή μάζα να ανεβαίνει και να πλησιάζει στη στοματική σου κοιλότητα, αποτελεί μια ιεροτελεστία που αξίζει όσο λίγες.

• Η τελευταία γουλιά του φραπέ είναι εξίσου σημαντική με την πρώτη. Αν και κάθε φορά που τελειώνουμε το φραπέ μας πρέπει να γεμίζουμε με νερό και να συνεχίζουμε, πρακτικά ο φραπές τελειώνει όταν μας πιάνει το τέταρτο κατούρημα από τα πολλά υγρά. Τότε και μόνο τότε μπορούμε να κοπανήσουμε την τελευταία ρουφηξιά κάνοντας το χαρακτηριστικό ήχο ικανοποίησης ρουφώντας ταυτόχρονα καφέ και αέρα, με το γνωστό και αηδιαστικό για τους υπόλοιπους - απολαυστικό για εμάς "σλουρπ". Αυτό ΕΙΝΑΙ ηδονή!

• Η σωστή η φραπεδιά πρέπει απαραίτητα να περιέχει παγάκια. Τα παγάκια, πέρα από τη δροσιά που παρέχουν, κάνουν το ανακάτεμα περισσότερο ζωντανό και δυνατό. Και μην αναφέρουμε πάλι τα περί σημασίας ανακατέματος...

• Ο φραπές πρέπει να είναι πάντα γλυκός. Αυτό είναι αναντίρρητο αξίωμα και όποιος διαφωνεί σε αυτό τον παίρνει. Αν θέλει κάποιος να πιει μέτριο ή πικρό καφέ να πιει ελληνικό. Δε θα ανεχτώ από κανέναν να καταστρέφει το image του απόλυτου μη αλκοολούχου ροφήματος. Αυτό επιστημονικά δίνεται από την ηρεμία και τη γαλήνη που παρέχει η γλυκόζη στον ανθρώπινο οργανισμό. Γιατί όταν πίνεις καφέ πρέπει να είσαι αραχτός και άνετος. Έχετε δει εσείς ποτέ το Βέγγο να πίνει φραπέ; Εγώ όσο θυμάμαι τις ταινίες του, τάραζε τους ελληνικούς!

• Το ιδανικό χρώμα της φραπεδιάς είναι το καφέ (μα τι άλλο θα μπορούσε να ήτανε). Προσοχή όμως! Το καφέ το ανοιχτό, το οποίο είναι το ίδιο καφέ με τα κακάκια μας όταν έχουμε φάει μουσακά (το έχω ψάξει το θέμα σε πολλά πειραματόζωα). Οποιαδήποτε άλλη απόχρωση κρίνεται κατακριτέα. Επίσης επιβάλλεται να πίνεται σε ψηλό, λεπτό και κυλινδρικό ποτήρι.

Περισσότερα...



 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> ΜΠΛΕ και Georges Perin - Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο Μύλος Club
-> 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών
-> «Σοφία» του Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι στην Άνω πόλη Θεσσαλονίκης
-> Φωτεινή Βελεσιώτου - Χάϊκ Γιαζιτζιάν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
-> Μιχαήλ Τζουγανάκης - Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στο Μύλος Club
-> 4η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «Θυμέλη»
-> Μιρέλα Πάχου και Μαριάννα Πολυχρονίδη στο Μύλος Club
-> «Δον Κιχώτης» 13-14 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος
-> Η Σαββέρια Μαργιολά στη Σφίγγα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου
-> Ο Μπάμπης Στόκας για δυο εμφανίσεις στο Άβατο στην Πολίχνη
-> Μάρθα Φριντζήλα «Οι εξομολογήσεις του Σαββάτου» Γυάλινο Up Stage
-> Παύλος Παυλίδης trio το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο Μύλος Club
-> Ο Χρήστος Νινιός και οι Έτερονήμισυ στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα
-> Η «ΕΜΜΑ» της Μαρίας Πρωτόπαππα στο Θέατρο Αυλαία
-> Μαριάννα Πολυχρονίδη και Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


html5mplaywplayrplayqtplay
onradio
Ακούστε ζωντανά
 
facebooktwittergoogleplusyoutubeinstagram
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos
Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
live24.gr
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.02 δευτερόλεπτα