Έμμονο Γκρίζο - Πίσω από τα φώτα

Έμμονο Γκρίζο
Πίσω από τα φώτα


emmonoΤρία χρόνια ακριβώς μετά την παρθενική τους κυκλοφορία, οι ΕΜΜΟΝΟ ΓΚΡΙΖΟ κυκλοφορούν τη δεύτερη προσωπική τους δουλειά με τίτλο «Πίσω από τα φώτα».

Το νέο cd δίνει στην ανεξάρτητη σκηνή την καινούργια άποψη της μπάντας για το ελληνόφωνο ροκ.

Η επίδραση των νέων τους μελών, η συνεργασία που επήλθε με τον μουσικό Ross Daly και η διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού από τον Αποστόλη Κοσκινά (ex C:Real), έδωσε την ευκαιρία στο σχήμα να πειραματιστεί με πρόσθετες μουσικές φόρμες.

Η ζωντανή ηχογράφηση των μελών μέσα στο στούντιο, η δημιουργία του remix και η προσαρμογή της μουσικής ιδιοσυγκρασίας του Ιρλανδού καλλιτέχνη στο ύφος τους, έδωσαν στους ΕΜΜΟΝΟ ΓΚΡΙΖΟ την απαραίτητη ώθηση και επιρροή για να εμπλουτίσουν την ηχητική έκφραση του «Πίσω από τα φώτα».

Οι ΕΜΜΟΝΟ ΓΚΡΙΖΟ είναι οι:
Μπάμπης Τζανιδάκης - Κιθάρα-φωνή
Νίκος Μοίρας – Τύμπανα
Αποστόλης Υφαντής – Κιθάρα
Χάρης Γερουλάκης – Μπάσο-φωνητικά

Τα τραγούδια του CD
1. Intro
2. Μικροί πλανήτες
3. Μια πεταλούδα στ' ανοιχτά
4. Ντίβα
5. Ωκεανός - Τι είναι αγάπη;
6. Πίσω από τα φώτα
7. Και γίνεσαι ζωή
8. Όπου χαθείς
9. Εκεί που βρέθηκες εσύ
10. Στη στροφή
11. Τραμπάλα
12. Κοντά σου
13. Μετρώντας όνειρα
14. Πίσω από τα φώτα (vault remix)


Βιογραφικό
Οι Έμμονο Γκρίζο δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2004, από τον τραγουδιστή-κιθαρίστα του συγκροτήματος, Μπάμπη Τζανιδάκη. Αρχικά η μουσική χρησιμοποιήθηκε ως μέσο επικοινωνίας των στίχων και των κειμένων του.

Το πρώτο ντέμο με τίτλο «Στον βυθό» ηχογραφήθηκε στα τέλη του 2004 στο στούντιο του Γιώργου Στεφανάκη (Πελόμα Μποκιού). Η μπάντα αποτελούνταν από τον Μπάμπη Τζανιδάκη στα φωνητικά και στην κιθάρα, τον Σοφοκλή Αντωνιάδη στα τύμπανα, τον Τάσο Μπρεντάνο (Domenica, Electrica, Cosmos) στο μπάσο και τον Δημήτρη Δέρδα στην κιθάρα.

Η γνωριμία του Μ. Τζανιδάκη με τον Δημήτρη Δημητράκα (Panx Romana, Ριφιφί) το 2005, άλλαξε τη δομή στο μουσικό σχήμα. Ο Γιώργος Καλαμούτσος (Salveo) ήρθε ως μόνιμο μέλος στο μπάσο και ο Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, ως session, στην κιθάρα. Με παραγωγό τον Δ. Δημητράκα στο στούντιο του Γ. Στεφανάκη ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις οχτώ τραγουδιών, που θα αποτελούσαν τον κορμό του επερχόμενου πρώτου CD.

Το καλοκαίρι του 2005 για πρώτη φορά οι Έμμονο Γκρίζο συμμετείχαν σε διάφορα φεστιβάλ της Ελληνικής επαρχίας και το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς οι συναυλίες συνεχίστηκαν σε στέκια της Αθηναϊκής πρωτεύουσας. Στις αρχές του 2006 ο Σ. Αντωνιάδης αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Μοίρα (Art Of Simplicity) στα τύμπανα.

Την ίδια εποχή επήλθε η γνωριμία με τον ηχολήπτη θανάση Νάνο και η μπάντα ξαναμπήκε στο στούντιο με φρέσκιες ιδέες. Η ηχογράφηση ένδεκα τραγουδιών στα στούντιο της Music On, με παραγωγό τον Μ. Τζανιδάκη, αποτέλεσε τον πρώτο επίσημο δίσκο των Έμμονο Γκρίζο.

Στα τέλη του 2006 το συγκρότημα μπήκε στο δυναμικό της Atlantis Records και στις 23 Δεκεμβρίου, η πρώτη επίσημη κυκλοφορία με τίτλο «Γεύση», ήταν γεγονός. Έως το καλοκαίρι του 2007, το σχήμα έκανε αρκετές εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους της Αθήνας.

Στα τέλη του 2007, στον κορμό της μπάντας ενσωματώθηκε ως μόνιμος κιθαρίστας ο Αποστόλης Υφαντής (Por Fouera). Την ίδια χρονική περίοδο, η μπάντα γνωρίστηκε με τον Vj και ιδρυτή της ομάδας “Visual Vibe Project”, Σπύρο Κουδουνά.

Στις 6 Ιανουαρίου του 2008 οι Έμμονο Γκρίζο και το V.V.P. παρουσίασαν στο Rodeo Club την πρώτη οπτικοακουστική παράσταση του συγκροτήματος. Το καινούργιο στοιχείο ήταν η χρήση συσκευών προβολής, live καμερών και ζωντανών οπτικών εφέ.

Το καλοκαίρι του 2008 ο Γ. Καλαμούτσος αποχωρεί και στη θέση του έρχεται ο Χάρης Γερουλάκης (Εξόριστοι). Μετά από πρόβες έξι μηνών, η μπάντα με την τωρινή της σύνθεση πια, μπαίνει στο στούντιο στις 18 Ιανουαρίου 2009 και ξεκινά τις προκαταρκτικές ηχογραφήσεις που θα αποτελούσαν το νέο CD.

Κατά τη διάρκεια του έτους συνεχίστηκε η δημιουργία του νέου άλμπουμ με τίτλο «Πίσω από τα φώτα» και ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς.

Η μουσική του γκρουπ κινείται στο χώρο του ελληνόφωνου ροκ, με σαφείς επιρροές από την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή, αλλά και από συγγενικά ξενόφερτα είδη της ροκ, όπως grunge, punk, alternative και heavy. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το μουσικό τους ύφος ως “Pottery Rock”, ανεξάρτητο και εύθραυστο…


 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> Νατάσσα Μποφίλιου - Τρίτη 2 Ιουλίου στο Θέατρο Γης
-> Social Waste - Θραξ Πανκc | Τρίτη 18 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών
-> Sadahzinia - Κυριακή 28 Απριλίου στο Club του Μύλου
-> Γιώργος Μιχαήλ - Δημήτρης Βαβλιάρας στο Αετοράχη Live bar
-> 3ο Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!
-> Σωκράτης Μάλαμας - Καλοκαίρι 2024 - Πρόγραμμα Συναυλιών
-> Ο Παύλος Παυλίδης στο WΕ το Σάββατο 20 Απριλίου!
-> Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη
-> Balkan Fest 2024 - Παρασκευή 15 Μαρτίου στον Πολυχώρο WE
-> Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο φιλόξενο χώρο της Ζώγιας
-> Καρναβάλι Σοχού 2024 - Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων
-> Δημήτρης Μυστακίδης - Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Μύλος Club
-> Η Τάνια Τσανακλίδου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
-> Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Καλοκαίρι 2024 - Πρόγραμμα Συναυλιών
-> Κατερίνα Μελίτη - Γιάννης Λεκόπουλος στο «Μουσικό κουτί»
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos

Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.00 δευτερόλεπτα