Αρμός - Άνεμοι και παλίρροιες

Αρμός - Άνεμοι και παλίρροιες


Οι ¨Αρμός¨, το συγκρότημα από την Κρήτη που έκαναν αίσθηση με το πρώτο τους άλμπουμ ¨Αμόνι και νερό¨, με τη συμμετοχή του Μανώλη Λιδάκη σε τέσσερα τραγούδια αλλά και την υπογραφή της παραγωγής, παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο ¨Άνεμοι και παλίρροιες¨ ο όποιος κυκλοφορεί από την Legend.

Το δεύτερο Cd τους περιλαμβάνει 11 τραγούδια σε μουσική των μελών του συγκροτήματος και στίχους των ίδιων αλλά και των Γιώργου Λεκάκη, Κώστα Μπουρναζάκη, Άννας Παντελιδάκη και Ουράνιας, ενορχηστρωμένα με τρόπο που να συνδυάζονται με αρμονία, κλασικά, σύγχρονα αλλά και παραδοσιακά ηχοχρώματα με διακριτική αλλά συγχρόνως ξεχωριστή αναφορά, στη μουσική της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Κρήτης.

Όπως και στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, έτσι και στην δεύτερη, οι ¨Αρμός¨ ξεχωρίζουν με την ευαισθησία και την αγάπη τους στην μουσική και τα εκφράζουν με τις εξαιρετικές συνθέσεις τους και τον εμπνευσμένο, σχεδόν ποιητικό στίχο τους.

Ξεχωριστό τόνο έχουν δώσει με τη συμμετοχή τους ο Μπάμπης Στόκας (σε τρία από τα τραγούδια του άλμπουμ), η Λιζέτα Καλημέρη (στο «Θα γίνει η αγάπη λημέρι») καθώς και η νεαρή τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη, που η φωνή της χαρίζει μια ξεχωριστή αίσθηση στα τραγούδια.

Οι ¨Αρμός¨ αποδεικνύουν, ότι όσο συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε τη μουσική, που δεν επιλέγουν να ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο της επιτυχίας και κυρίως έχουν ταλέντο το οποίο αξιοποιούν και δεν χρησιμοποιούν.. τόσο η ελπίδα για καλές δισκογραφικές δουλειές και ποιοτικά, όμορφα ακούσματα θα συνεχίσει να υπάρχει. Η μουσική θα συνεχίσει να μας συντροφεύει σε ευτυχισμένες και δύσκολες στιγμές, να μας ταξιδεύει σε ονειρεμένους προορισμούς και να γίνεται το μέσο διαφυγής μας.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Λευτέρη Μουρτζάκη (τραγούδι), Απόστολο Ξυριτάκη (πιάνο), Μάνο Σμαργιανάκη (τραγούδι, κιθάρα) και Γιάννη Κιαγιαδάκη (ηλεκτρικό μπάσο).

Αν θέλετε να τους γνωρίσετε καλύτερα και να ακούσετε δείγμα από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των ¨Αρμός¨ www.armosmusic.gr.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το μουσικό σχήμα ¨Αρμός¨ δημιουργήθηκε το 1997 στο Ηράκλειο της Κρήτης από μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, οι οποίοι αφού αρχικά συναντήθηκαν μουσικά στις σχολικές μουσικές εκδηλώσεις, στη συνέχεια, αποφάσισαν να σχηματίσουν το παραπάνω συγκρότημα.

Το σχήμα αποτελείται από τους Λευτέρη Μουρτζάκη στο τραγούδι, Απόστολο Ξυριτάκη στο πιάνο και Μάνο Σμαργιανάκη στο τραγούδι και την κιθάρα, ενώ σε αυτούς προστέθηκε και ο Γιάννης Κιαγιαδάκης στο Ηλ. Μπάσο.

Στη συνέχεια, μετά από συνεχή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Ηρακλείου και της Κρήτης αλλά και εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, οι ¨Αρμός¨, παρουσίασαν το Δεκέμβριο του 2007 από την εταιρία LEGEND την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο ¨ΑΜΟΝΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ¨ στην οποία συμμετέχει ο γνωστός τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης με την ερμηνεία του σε τέσσερα τραγούδια αλλά και με την ευθύνη της παραγωγής της, την οποία υπογράφει από κοινού με τον παραγωγό κ. Γιώργο Μακράκη.

Ο δίσκος αυτός περιέχει μουσικές συνθέσεις των μελών του συγκροτήματος στις οποίες συνυπάρχουν παραδοσιακά, κλασσικά αλλά και σύγχρονα ηχοχρώματα. Παράλληλα, περιέχει δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών όπως των Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Νικολάου, Θάνου Ανδριά ενώ σε αρκετά τραγούδια τον στίχο υπογράφει ο Γιώργος Λεκάκης. Ήδη τα τραγούδια από το δίσκο ¨Καρδιά έχω άδεια¨, ¨Ασυνόδευτο τραγούδι¨, ¨Σκοτάδι γυμνός¨, ¨Πες μου ένα ψέμα¨, ¨Αρχάγγελος¨ (ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Νίκο Ξυλούρη) κ.α. παίζονται από τους γνωστότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μας και της Κύπρου ενώ αρκετά από αυτά έχουν συμπεριληφθεί στις συλλογές ¨Της Κρήτης τα πολύτιμα¨, ¨Στου τραγουδιού την όχθη¨, ¨Τ’ αγαπημένα του Μελωδία» κ.α. Στα πλαίσια της παρουσίασης του δίσκου αυτού, οι Αρμός συνευρέθηκαν επί σκηνής με τον Μανώλη Λιδάκη σε δύο εμφανίσεις.

Έπειτα από την ευρεία απήχηση που είχαν τα τραγούδια του δίσκου στο κοινό της Κρήτης, της Ελλάδος και της Κύπρου οι ¨Αρμός¨ τον Ιούνιο του 2009 εξέδωσαν το νέο τους δίσκο με τίτλο ¨Άνεμοι και Παλίρροιες¨ στον οποίο συμμετέχουν οι γνωστοί ερμηνευτές Μπάμπης Στόκας και Λιζέττα Καλημέρη καθώς και η νεαρή τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη. Ο νέος δίσκος περιέχει τραγούδια που συνέθεσαν τα μέλη του σχήματος ενώ τον στίχο σε ορισμένα από αυτά υπογράφουν οι Γιώργος Λεκάκης, Κώστας Μπουρναζάκης, Ουράνια και Άννα Παντελιδάκη.

Οι δίσκοι των ¨Αρμός¨ έχουν ήδη γνωρίσει ευρεία αποδοχή κι έχουν λάβει θετικότατα σχόλια από τον σχετικό τύπο και τους αυστηρότερους μουσικοκριτικούς, χαρακτηρίζοντας το ύφος τους πρωτότυπο, Μεσογειακό και « μετα- Χατζιδακικό», λόγω της μελωδικότητας που χαρακτηρίζει τα τραγούδια τους, της σωστής ερμηνείας αλλά και της σωστά ενορχηστρωμένης χρήσης φυσικών οργάνων η οποία παντρεύει με σεβασμό το παραδοσιακό με το σύγχρονο ηχόχρωμα.

Πρόσφατα, δε, οι ¨Αρμός¨ συμμετείχαν τόσο με τη σύνθεση αρκετών τραγουδιών όσο και με την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της παραγωγής του πρώτου δίσκου της νεαρής ερμηνεύτριας Κορίνας Λεγάκη ¨Χορός με τη βροχή¨ ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2010.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 οι ¨Αρμός¨, σε μία μουσική παράσταση με τίτλο ¨Οι Αρμός με τους καλεσμένους τους¨ παρουσίασαν στο Μεγάλο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου τις δύο δισκογραφικές δουλειές τους με τη συμμετοχή των Λιζέτα Καλημέρη, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη (Χαίνηδες), Ζαχαρία Σπυριδάκη αλλά και πολλών άλλων αξιόλογων τραγουδιστών καθώς και τη σύμπραξη χορωδίας και 10μελούς ορχήστρας ενώ τον Οκτώβρη του 2009 οι ¨Αρμός¨ μαζί με τον δεξιοτέχνη των εγχόρδων Γιώργο Μανωλάκη παρουσίασαν στην Αθήνα στη μουσική σκηνή Αυλαία τραγούδια από τους δίσκους τους αλλά και διασκευές σε αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου με καλεσμένο τους επί σκηνής τον Μπάμπη Στόκα.

Έκτοτε έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία αρκετές εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο.

Την περίοδο αυτή προετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις, η όποιες θα περιλαμβάνουν συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό. Το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει τραγούδια από τους δίσκους τους αλλά και διασκευές σε αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου.



 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> Νατάσσα Μποφίλιου - Τρίτη 2 Ιουλίου στο Θέατρο Γης
-> Social Waste - Θραξ Πανκc | Τρίτη 18 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών
-> Sadahzinia - Κυριακή 28 Απριλίου στο Club του Μύλου
-> Γιώργος Μιχαήλ - Δημήτρης Βαβλιάρας στο Αετοράχη Live bar
-> 3ο Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!
-> Σωκράτης Μάλαμας - Καλοκαίρι 2024 - Πρόγραμμα Συναυλιών
-> Ο Παύλος Παυλίδης στο WΕ το Σάββατο 20 Απριλίου!
-> Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη
-> Balkan Fest 2024 - Παρασκευή 15 Μαρτίου στον Πολυχώρο WE
-> Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο φιλόξενο χώρο της Ζώγιας
-> Καρναβάλι Σοχού 2024 - Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων
-> Δημήτρης Μυστακίδης - Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Μύλος Club
-> Η Τάνια Τσανακλίδου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
-> Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Καλοκαίρι 2024 - Πρόγραμμα Συναυλιών
-> Κατερίνα Μελίτη - Γιάννης Λεκόπουλος στο «Μουσικό κουτί»
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos

Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.00 δευτερόλεπτα