Στάθης Αρτινός - Όγδοη μέρα

Στάθης Αρτινός - Όγδοη μέρα


Νέα δισκογραφική παρουσία του Στάθη Αρτινού, με τίτλο “Ογδοη Μέρα”.

Πιο έμπειρος από ποτέ, ανεβάζοντας σιγά-σιγά τον πήχη, φτάνει στον επόμενό του στόχο δημιουργώντας αυτή την κυκλοφορία με τίτλο Ογδοη Μέρα. Ένας δίσκος με εξαιρετικά τραγούδια, εξαιρετικές συνεργασίες από εξαίρετους μουσικούς και σολίστες, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο ηχητικό αποτέλεσμα το οποίο μας υπογράφεται δια χειρός του ιδίου.

Στον δίσκο συμμετέχουν:
Ηλίας Βαφειάδης - Πλήκτρα,Πιάνο,Ενορχήστρωση
Γιάννης Μαλούχος - Τύμπανα
Δημήτρης Δήμας - Μπάσο
Κώστας Ανδρικόπουλος - Κιθάρες

www.myspace.com/stathisartinos

www.facebook.com/pages/Stathes-Artinos



Στάθης Αρτινός - Όγδοη μέρα




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννημένος στην Πρέβεζα στις 8 Απριλίου 1983 όπου διέμεινε τα μαθητικά του χρόνια τελειώνοντας επιτυχώς το γυμνάσιο και το λύκειο. Το 2001 μετακόμισε στην Αθήνα ως σπουδαστής πλέον στα Τ.Ε.Ι Αθήνας στο Τμήμα “Πολιτικών Έργων Υποδομής” όπου σπουδάζει μέχρι και σήμερα .

Η άνεση που έχει στην έκφραση των συναισθημάτων του και των εμπειριών του φάνηκε από μικρή ηλικία. Η αγάπη του για το τραγούδι , η παρότρυνση φίλων του , ήταν το κίνητρο για να γράψει στα 15του το πρώτο τραγούδι του.

Αυτοδίδακτος έμαθε όσα χρειάζονταν με την κιθάρα που του έκανε δώρο ο πατέρας του το 1998, καθώς επίσης και το μεράκι που από μικρός είχε ήταν αρκετά για να κάνει τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι.

Το 2000 η ανίατη αρρώστια του πατέρα του τον οδήγησαν στο να αρχίσει να γράφει τραγούδια μέσα από την καρδιά του. Ένα χρόνο μετά ο θάνατος του πατέρα του ήταν καταλυτικός για το ύφος και ήθος των τραγουδιών που επακολούθησαν σε πολύ μεγάλο αριθμό.

Μουσικές επιρροές από τον χώρο του Έντεχνου, του Παραδοσιακού και του Rock είναι τα βασικά στοιχεία που θα ακούσουμε στα τραγούδια του.

Τέλη του 2003 άρχισε μαθήματα ορθοφωνίας τα οποία παρακολούθησε για 4 μήνες. Τον Φεβρουάριο του 2004 γνωρίσθηκε με τον d.j. και φίλο του σήμερα Χρόνη Περράκη και έκαναν της πρώτες ηχογραφήσεις τους σπίτι του. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ένα demo από αυτές δόθηκε στον Νίκο Βεντούρη παραγωγό του ραδιοφωνικού σταθμού Atlantis FM. Από την πρώτη στιγμή που παίχτηκε (αν και υπήρχαν πολλά προβλήματα του ήχου του demo) κατέκτησε αμέσως τους ακροατές.

Στα τέλη Απριλίου κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μαζί με το μουσικό σχήμα “Μυστικά Μονοπάτια” στο cafe “Μύλος” στο Αιγάλεω, και η ανταπόκριση του κοινού ήταν ιδιαίτερα θερμή για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη.

Η επόμενη εμφάνιση του έγινε τον Ιούλιο έως guest στην συναυλία που υποστηρίχτηκε από τον Atlantis FM των μουσικών σχημάτων “Χρονοφυγάδες” και “Μουσικά Μονοπάτια” στο “Seven” Café /Club στο Αιγάλεω.

Την περίοδο αυτή αλλά και η συνέχεια της επιτυχίας του μέχρι και τον Σεπτέμβριο είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία όλων των συντελεστών. Σαν αποτέλεσμα η νεοσύστατη δισκογραφική εταιρία Atlantis Records είχε προεπιλέξει σαν πρώτη κυκλοφορία της το ομώνυμο τραγούδι.

Στα μέσα Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το Single “Οι Άγγελοι Μαθαίνουν Να Πετάνε” και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 οι πωλήσεις είχαν φτάσει στα 1500 τεμ. αριθμός πολύ ικανοποιητικός για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ο οποίος δεν είχε δίπλα του το ανάλογο επιτελείο για την βοήθεια της προώθησής του (ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεόραση, περιοδικός τύπος κτλ).

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2004 έγινε η παρουσίαση του Single στο Club “Boom-Boom” στην Καλλιθέα. Η μεγάλη έκπληξη όλων των συντελεστών ήταν η τεράστια συμμετοχή του κοινού.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2005 εμφανίστηκε un-plugged μετά τους “Τσοπάνα Rave” σε party που διοργάνωσε ο σταθμός Atlantis FM για την ημέρα των ερωτευμένων. Η κιθάρα του και αυτός κατέκτησαν το κοινό.

Στις 18 Ιουνίου του 2005 εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή «Όνομα του Ρόδου» για πρώτη φορά με τους δικούς του μουσικούς. Ακόμη μια επιτυχημένη συναυλία.

Μετά από 6 μήνες απουσίας πραγματοποιήθηκε η επανεμφάνιση του σε συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα του ραδιοφωνικού σταθμού ATLANTIS FM (22 Δεκεμβρίου 2005) στη μουσική σκηνή «ΑΝ» στα Εξάρχεια όπου σήμαινε την επιστροφή του καλλιτέχνη με νέο υλικό.

Στις 12 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε στον Αέρα σε συναυλία μόνο για φίλους του με ένα πρόγραμμα περίπου 2 ωρών όπου σήμαινε την αρχή για την επαφή με το κοινό στα πλαίσια του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ.

Λίγες μέρες μετά ξεκίνησε η συνεργασία του με το Χριστόφορο Κροκίδη ο οποίος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στις ενορχηστρώσεις του δίσκου Οι Λέξεις πιστεύοντας στο ταλέντο του Στάθη.

Στις 6 Ιουνίου 2006 Στα πλαίσια του φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά «Μάνος Χατζηδάκης» πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο Συναυλία με την παρουσία μεγάλων καλλιτεχνών όπου και ο Στάθης παρουσίασε 3 τραγούδια από το νέο δίσκο του.

Ο δίσκος με τίτλο « οι λέξεις» κυκλοφόρησε αρχές Δεκεμβρίου 2006.

Η συνέχεια έγινε με τη δημιουργία ολοκληρωμένου μουσικού σχήματος το οποίο έως και σήμερα δημιουργεί και κάνει σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις.

Καλοκαίρι 2008 με νέους μουσικούς στο πλευρό του ξεκινά τις ηχογραφήσεις δικής του παραγωγής που θα περιέχει 10 νέα τραγούδια με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και ξεχωριστό στυλ σε ορισμένα μοτίβα.

Καλοκαίρι του 2009 πραγματοποίησε εμφανίσεις με τον Μιχάλη Κακέπη και τον Γιώργο Βάνα στη μουσική σκηνή Γυάλα.

Τέλη του 2009 ο δίσκος ολοκληρώθηκε και θα κυκλοφορήσει εντός του 2010 από ανεξάρτητο δισκογραφικό label.

Επίσης έγιναν με επιτυχία οι εμφανίσεις του Στο μουσικό καφέ Νανουφ τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο στο Περιστέρι στο Rock Bar Κρύπτη στα Μελίσσια και Στη μουσική σκηνή Αερικό στην Άρτα Τον Ιανουάριο.

Άμεσα σχέδια του καλλιτέχνη είναι οι εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα μετά την Κυκλοφορία του νέου του δίσκου που προορίζεται για τον Μαιο του 2010.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ
Ακούσματα από την ήπειρο ,παραδοσιακά, έντεχνη μουσική (Παπαζογλου ,Ιωαννιδης, Αλεξίου, Νταλάρας, Κουτρας…) κλασσική μουσική (απαντες), ξένη μουσική (pink floyd,doors,nirvana ,pearl jam….) .

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Τμήμα σύγχρονου τραγουδιού στο εθνικό Ωδείο .




 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> 3ο Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!
-> Σωκράτης Μάλαμας - Καλοκαίρι 2024 - Πρόγραμμα Συναυλιών
-> Ο Παύλος Παυλίδης στο WΕ το Σάββατο 20 Απριλίου!
-> Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη
-> Balkan Fest 2024 - Παρασκευή 15 Μαρτίου στον Πολυχώρο WE
-> Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο φιλόξενο χώρο της Ζώγιας
-> Καρναβάλι Σοχού 2024 - Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων
-> Δημήτρης Μυστακίδης - Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Μύλος Club
-> Η Τάνια Τσανακλίδου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
-> Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Καλοκαίρι 2024 - Πρόγραμμα Συναυλιών
-> Κατερίνα Μελίτη - Γιάννης Λεκόπουλος στο «Μουσικό κουτί»
-> Βασίλης Πρατσινάκης - Γιάννης Γεωργιλάς στο Καφωδείο Ελληνικό
-> Γιώργος Ν. Ζερβάκης-Παντελής Κυραμαργιός-Αργύρης Λούλατζης στο We
-> Ο Γιάννης Γεωργιλάς ζωντανά στο «Καφωδείο Ελληνικό»
-> Η Μαρία Παπαγεωργίου τραγουδά Θάνο Μικρούτσικο στο Μύλος Club
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos

Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.00 δευτερόλεπτα