Σάκης Ξενούδης - Το μουσικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε

Σάκης Ξενούδης
Το μουσικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε


Το μουσικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε... Ένα ταξίδι μέσα απο τους ήχους του όρους Παγγαίου, της Θράκης και της Ανατολής. Μια συνάντηση ηχοχρωμάτων που σε μαγεύει στο πέρασμά της.

Τη μουσική αυτή φιλτράροντας τη μέσα από τα βιώματά μου σας την παρουσιάζω ως ένα κομμάτι της καρδιάς μου που ήθελα να εξωτερικεύσω.

Συνοδοιπόροι σ'αυτό το ταξίδι ήταν σπουδαίοι μουσικοί: ο Σταύρος, ο Ρωμαίος, ο Κυριάκος και ο Δημήτρης, τους οποίους ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου...

Ευχαριστώ πολύ τον Καριοφύλλη Δοϊτσίδη για την παραχώρηση του τραγουδιού ''Καραγατσιανή'' και τον στιχουργό Φίλιππο Γράψα για την παραχώρηση του τραγουδιού ''Βοσπορίτισσα'' στο cd μου. Iδιαίτερα ευχαριστώ τον Γιώργο Δεμελή, καθηγητή μου στο κανονάκι, εκλεκτό φίλο και συνεργάτη, ο οποίος επιμελήθηκε αυτή τη δουλειά, με όλη του την αγάπη και το μεράκι που τον διακρίνει για την παραδοσιακή μας μουσική.

Σάκης Ξενούδης

Τα τραγούδια του CD
1. ΟΣΑ ΒΟΥΝΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΑ - Επιτραπέζιο της Μακεδονίας
2. ΚΟΡΑΣΙΟΝ ΕΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ - Συρτός χορός του Παγγαίου
3. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΑΚΙ - Αργό τραγούδι του Παιγγαίου
4. ΑΣ ΧΑΜΗΛΩΝΑΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ - Καλαματιανός χορός της Μακεδονίας
5. ΚΑΡΑΓΑΤΣΙΑΝΗ - Καρσιλαμάς (στίχοι-μουσική Καριοφύλλη Δοϊτσίδη)
6. ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΜΑ - Συρτός χορός της Μακεδονίας
7. ΜΗ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΙΣ ΜΑΝΑ ΜΟΥ - Επιτραπέζιο της Μακεδονίας
8. ΠΟΤΕ ΝΑ 'ΡΘΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ - Καλαματιανός χορός του Παιγγαίου
9. ΠΙΡΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΗ - Ζωναράδικος δυτικής Θράκης (Αν. Ρωμυλίας)
10. ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΛΕ ΜΑΡΙΑ - Καλαματιανός χορός της Μακεδονίας
11. ΒΟΣΠΟΡΙΤΙΣΣΑ Κουρδική παραδοσιακή μελωδία. Διασκευή Δημήτρη Μηλιού, στίχοι Φιλ. Γράψα

Βιογραφικό

O Σάκης Ξενούδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1981 και κατάγεται από την Νικήσιανη-Παγγαίου. Απο μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόλησή του με την Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική κοντά στους δυο μεγάλους δασκάλους της Ψαλτικής Τέχνης και του Δημοτικού τραγουδιού, τον κ. Βασίλειο Μπαντή και τον κ. Ευάγγελο Δασκαλούδη.

Στη συνέχεια σπούδασε Βυζαντινή μουσική κοντά στον εξαίρετο καθηγητή της Ψαλτικής Τέχνης κ. Χαράλαμπο Μουζουρίδη παίρνοντας το Πτυχίο και το Δίπλωμα της Βυζαντινής μουσικής με βαθμό Άριστα παμψηφεί από την σχολή Βυζαντινής μουσικής ‘’Κοσμάς ο Μελωδός’’ Ξάνθης. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θες/νίκης, καθώς επίσης και Ανωτέρων Θεωριτικών Ευρωπαϊκής μουσικής.

Έπειτα σπούδασε κανονάκι με δάσκαλο τον κ. Γεώργιο Δεμελή στο Μακεδονικό Ωδείο Θες/νίκης και στη συνέχεια εμπλουτίζει τις γνώσεις του με τον διακεκριμένο κανονίστα της κρατικής ορχήστρας Κων/πολης GÖksel Baktagir, το οποίο διδάσκει στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης και στο Μακεδονικό Ωδείο Θες/νίκης.

Επίσης συνεργάζεται με τον διακεκριμένο κ. Περικλή Μαυρουδή, καθηγητή Ανωτάτων Παιδαγωγικών Σχολών, στη διδασκαλία της Ψαλτικής Τέχνης στο Μακεδονικό Ωδείο Θες/νίκης και στον Ακαδημαϊκό Μουσικό Όμιλο «Μαϊστορες της Μακεδονίας» ως σολίστ στο κανονάκι και στο παραδοσιακό τραγούδι, καθώς και με τον Άρχοντα πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/πόλεως κ. Ευάγγελο Νανάκο και χοράρχη του παραδοσιακού συλλόγου Μικρασιατών ‘’Η Αγία Φωτεινή’’ Ελευθερίου Κορδελιού Θες/νίκης, σε δεκάδες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επίσης έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς και τραγουδιστές, όπως: Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Μάνου, Βασίλη Κασούρα, Αλέξη Παρχαρίδη, Στάθη Νικολαίδη, Πελαγία Νικολαίδου, Dilek Kots, Σταύρο Παζαρέντση, και με το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες», στη δισκογραφία, σε συναυλίες, σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα.

Μύστης της Ιεράς Παραδόσεως, της του Δαμασκηνού Τέχνης, διακονεί το δεξιό αναλόγιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Επανομής Θες/νίκης ως πρωτοψάλτης.


 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos

Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.01 δευτερόλεπτα