Δημήτρης Μητσοτάκης «Ο Μπερντές»

Δημήτρης Μητσοτάκης
«Ο Μπερντές»


Δημήτρης ΜητσοτάκηςΝέος δίσκος από τον Δημήτρη Μητσοτάκη (πρώην Ενδελέχεια) και τους Ευδαίμονες, που κυκλοφορεί από τη Universal από τις 18 Μαΐου 2012.

Ο «Μπερντές» είναι μια συλλογή 11 καινούργιων τραγουδιών σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Μητσοτάκη που, όπως λέει ο ίδιος, αποτυπώνει τις διαθέσεις της προηγούμενης χρονιάς και τις συναισθηματικές εναλλαγές που άφησαν τα ίχνη τους πάνω σε πολλές σελίδες χαρτιού και δεκάδες ηχογραφήσεις. Στο σημείωμα του δίσκου μεταξύ άλλων γράφει: «Το μαγικό, τεντωμένο πανί του μπερντέ που με μαγνήτιζε σαν παιδί, έρχεται τώρα, σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, να λειτουργήσει σαν ένα αρχετυπικό σύμβολο, σε μια εποχή που κοντεύει να ξεχάσει και την ίδια την έννοια της λέξης. Εκεί, πίσω από την πρόχειρη, ξύλινη κατασκευή με την υποφωτισμένη οθόνη εξελίσσεται η πλοκή του ίδιου ακόμα έργου: απ’ τη μια το σαράι κι απ’ την άλλη η ετοιμόρροπη παράγκα. Στη μέση οι φιγούρες να τρώνε η μια την άλλη για λίγη δύναμη ή για λίγη εξουσία…».

Ο ήχος του δίσκου περιπλανιέται στα ακουστικά μονοπάτια, γνώριμα από την προηγούμενη και πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με τους Ευδαίμονες, αλλά και κάποιες φορές σε ηχοτοπία πιο ηλεκτρικά. Οι στίχοι πότε τρυφεροί και πότε με κριτική και πολιτική διάθεση, στο γνώριμο, καυστικό ύφος του δημιουργού.

Ερμηνεύουν ο τραγουδοποιός, η Μάρθα Φριντζήλα και η Εύα Λαύκα.

Εκτός απ’ τον συνθέτη (κιθάρες, κρουστά, τύμπανα, πλήκτρα κ.α) παίζουν οι Ευδαίμονες: Θανάσης Σολούκος (ακορντεόν, πιάνο, πλήκτρα.), Αρετή Κοκκίνου (μαντολίνο, κιθάρες), Εύα Λαύκα (τραγούδι, φωνητικά), Γιώργος “Bro” Μητσοτάκης (τύμπανα), Σταύρος Αναστασιάδης (κοντραμπάσο).

Συμμετέχουν οι: Κώστας Φόρτσας (γκάιντα, καβάλι, κλαρινέτο), Κώστας Τζέκος (κλαρίνο), Γιάννης Τζιάλλας (gypsy κιθάρα) και οι «3 μικρές κυρίες» του «Αν (θυγατρικό)». Ηχοληψία και ηχητική επεξεργασία από τον Βαγγέλη Καραπέτρο. Ο Γιώργος Τσεριώνης και η Ρία Λειβαδιώτου επιμελήθηκαν το artwork του δίσκου. Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Καρράς, Δημήτρης Μητσοτάκης.

Περιεχόμενα του CD:

1. Ο ΜΠΕΡΝΤΕΣ - Δημήτρης Μητσοτάκης
2. ΜΑΓΙΑ - Δημήτρης Μητσοτάκης
3. ΚΑΡΟΥΖΕΛ - Δημήτρης Μητσοτάκης
4. ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ - Εύα Λαύκα
5. ΡΩΤΑ - Μάρθα Φριντζήλα
6. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - Δημήτρης Μητσοτάκης
7. ΝΤΡΟΠΗ - Δημήτρης Μητσοτάκης
8. ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ - Εύα Λαύκα
9. ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΧΤΥΠΟ - Εύα Λαύκα
10. ΑΣΕ, ΡΕ - Εύα Λαύκα
11. Η ΠΕΝΑ - Δημήτρης Μητσοτάκης





 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> Υμνούμε την γυναίκα «Νυν και αεί» Σάββατο 8 Μαρτίου στο Σοχό
-> Αντωνοπούλου και Ρεβάνς στο Block33 το Σάββατο 8 Μαρτίου
-> Καρναβάλι Σοχού 2025 - Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων
-> Ο Λεωνίδας Μπαλάφας στη σκηνή του Soul στις 1 και 8 Φεβρουαρίου
-> Μαρία Παπαγεωργίου - Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο WE
-> Παύλος Παυλίδης - Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στο Block 33
-> Οι Γιώργος και Νίκος Στρατάκης έρχονται για 2 Σάββατα στο Block33
-> Ο Θοδωρής Κοτονιάς στον Σταυρό του Νότου Club στις 18 Ιανουαρίου
-> Γιώργος Μιχαήλ και Δημήτρης Βαβλιάρας στο Καφωδείο Ελληνικό
-> Οι Χαΐνηδες έρχονται στο We το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025
-> Γεωργία Νταγάκη - Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στο Μύλος Club
-> Ένα τραγούδι για τη Νατάσα - Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Μύλος Club
-> Παναγιώτης Μάργαρης και Φωτεινή Βελεσιώτου στη Θεσσαλονίκη!
-> Έρρικα Πατρικίου και Γιάννης Λεκόπουλος στη Μικρή Σκηνή
-> Ο Γιάννης Γεωργιλάς στη «Μικρή Σκηνή» την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos

Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.00 δευτερόλεπτα