Μιχάλης Νικολούδης - Aeolia 2

Μιχάλης Νικολούδης - Aeolia 2


Δέκα τρία χρόνια μετά την πολυαγαπημένη και πλατινένια "AEOLIA", ο Μιχάλης Νικολούδης παρουσιάζει την "AEOLIA 2"

Και εδώ είναι έντονη η παρουσία της Μεσογείου, των αισθαντικών ήχων και αρωμάτων της, σε ένα μουσικό ταξίδι που φέρει την υπογραφή του έμπειρου, πολυτάλαντου και καταξιωμένου συνθέτη.

Ο Μιχάλης Νικολούδης γεννήθηκε στον Πειραιά με καταγωγή από τη Χίο και την Ικαρία. Σπούδασε θεωρητικά στο Conservatory της Ζυρίχης και επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως session μουσικός, ενορχηστρωτής, παραγωγός και ηχολήπτης.

Ως συνθέτης είχε πάντα τη δύναμη να μαγεύει το κοινό με μουσικές και ήχους που πατούν γερά στην παράδοση, αλλά και αιωρούνται μεταξύ ανατολής και δύσης.

Ο Μιχάλης είναι φυσικά και εκπληκτικός οργανοπαίχτης. Οχι μόνο της κιθάρας, που παίζει από παιδί, αλλά και μαντολίνου, ειδικής κατασκευής μαντόλας, αναγεννησιακού και πολίτικου λαούτου. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του Μιχάλη Νικολούδη είναι ένα γοητευτικό και εμπνευσμένο μουσικό κράμα σύγχρονων, παραδοσιακών και από διάφορους πολιτισμούς ήχων.

Ετσι και εδώ, στην "AEOLIA 2", ο Μιχάλης Νικολούδης στο απόγειο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, επαναπροσδιορίζεται μέσα από τα οράματά του, τις πάμπολλες εμπειρίες από τις μουσικές και τα ταξίδια του και καταθέτει μελωδικές γραμμές φυσικής ομορφιάς, καθαρές, περιγραφικές, με συναίσθημα…και μεσογειακό χρώμα.

Ο Μιχάλης, παίζοντας ούτι, μαντολίνο, ταμπουρά, μαντόλα και rewab, συναντά στα κρουστά τον Hossam Ramzy, έναν από τους μεγαλύτερους και διεθνώς καταξιωμένο μουσικό στο είδος του, την αισθαντική Σοφία Τσέρου στο τραγούδι, την εξ’ Ανατολής Lamia Bedioui με την ιδιόρρυθμη χαρακτηριστική φωνή, καθώς και την Τάνυα Νικολούδη στις απροσδόκητες συγχορδίες των πλήκτρων.


Τα τραγούδια του cd

1 ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΟ ΛΥΒΙΚΟ (THE LIBYAN SEA)
2 ΣΕΛΕΝΑ (SELENA)
3 Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΥ (CAPTAIN NIKO'S DANCE)
4 ΤΟ BLUES ΤΗΣ ΜΕΣΑΚΤΗΣ (MESAKTI'S BLUES)
5 ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑ ΣΕΛΗΝΗ (MOON MAID) - Τραγουδά η Σοφία Τσέρου
6 ΜΕΛΤΕΜΑΚΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (AUGUST BREEZE)
7 Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ (THE TREE PARADE)
8 ΜΥΡΙΝΑ (MYRINA)
9 ΜΕΣΟΧΩΡΑ (MIDLAND)
10 ΤΑ ΚΑΝΙΚΙΑ (KANIKIA)


Δισκογραφία - Μιχάλης Νικολούδης




 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> Ο Βασίλης Φλώρος στο Cafe Ζώγια την Δευτέρα 3 Απριλίου
-> Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μαζί και το καλοκαίρι
-> Λαμπρινή Καρακώστα Live τις Πέμπτες 16 και 23 Μαρτίου στο Egalite
-> Ο Γιάννης Παπαγεωργίου ζωντανά στη «Μικρή Σκηνή» στη Θεσσαλονίκη
-> Η Γεωργία Νταγάκη στο BeerFest το Σάββατο 4 Μαρτίου
-> Ο Νίκος Χρηστίδης στο Καφωδείο Ελληνικό Upstairs στις 5 Μαρτίου
-> O Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Block 33 στις 3 και 4 Μαρτίου
-> Kompanía feat Ιουλία Καραπατάκη guest Δημήτρης Μεντζέλος στο WE
-> Ματούλα Ζαμάνη - 17 και 18 Φεβρουαρίου στο Block 33
-> Γιάννης Λεκόπουλος - Δήμητρα Αντωνακούδη στο «Αετοράχη Live Bar»
-> Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Block 33 στις 10 και 11 Φεβρουαρίου
-> Καρναβάλι Σοχού 2023 - Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων
-> Απόστολος Ρίζος - Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Καφωδείο Ελληνικό
-> Μήδεια Χουρσουλίδου - Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο «Caja de Musica»
-> Ο Γιάννης Χαρούλης στο Block 33 για τέσσερις συναυλίες!
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos
Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.03 δευτερόλεπτα