Λυσιστράτη του Αριστοφάνη - Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»
του Αριστοφάνη




Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016
Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντά για πρώτη φορά με το μεγάλο κωμικό ποιητή, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.

Η Λυσιστράτη διδάχθηκε το 411 π.Χ., ενάμιση περίπου χρόνο μετά την καταστροφική ήττα που υπέστη η Αθήνα και η σύμμαχοί της κατά την εκστρατεία της Σικελίας. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα ο Αριστοφάνης απευθύνει μια ύστατη -εν μέρει φαρσική, εν μέρει τραγική- έκκληση για ειρήνη, γράφοντας το πιο αντιπολεμικό του έργο και ταυτόχρονα παραδίδει στην παγκόσμια λογοτεχνία ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα γυναικείας επαναστατικότητας.

Η περίληψη του έργου
Ενώ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται κρατώντας τους άντρες μακριά από τα σπίτια τους, η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης να κάνουν αποχή από τα «συζυγικά τους καθήκοντα», με στόχο την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πόλεων. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες προχωρούν σε κατάληψη του ταμείου δημοσίων πόρων, από τους οποίους χρηματοδοτούνται οι πολεμικές επιχειρήσεις. Η δράση των γυναικών έχει άμεσα αποτελέσματα και το στρατόπεδο των αντρών αντιδρά με όλους τους δυνατούς τρόπους. Μετά από υπαναχωρήσεις, διαπληκτισμούς και διαπραγματεύσεις, η ειρήνη επιτυγχάνεται και το γεγονός γιορτάζεται με ένα βακχικό γλέντι.

Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνικά: Γιώργος Σαπουντζής
Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη
Φωτισμοί: Thomas Walgrave
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Καλλιτεχνική Συνεργάτις: Έφη Θεοδώρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)
Γιάννης Βογιατζής, Gemma Carbone, Αθηνά Δημητρακοπούλου Λένα Δροσάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άννα Κλάδη, Λένα Κιτσοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Λενιώ Λιάτσου, Ειρήνη Μαρκή, Αθηνά Μαξίμου, Γιώργος Μπινιάρης, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Νικολούζου Θέμης Πάνου, Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Χάρης Τσιτσάκης Αιμίλιος Χειλάκης.
Πιάνο: Λενιώ Λιάτσου

Φωτογράφος παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας



 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μαζί και το καλοκαίρι
-> Λαμπρινή Καρακώστα Live τις Πέμπτες 16 και 23 Μαρτίου στο Egalite
-> Ο Γιάννης Παπαγεωργίου ζωντανά στη «Μικρή Σκηνή» στη Θεσσαλονίκη
-> Η Γεωργία Νταγάκη στο BeerFest το Σάββατο 4 Μαρτίου
-> Ο Νίκος Χρηστίδης στο Καφωδείο Ελληνικό Upstairs στις 5 Μαρτίου
-> O Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Block 33 στις 3 και 4 Μαρτίου
-> Kompanía feat Ιουλία Καραπατάκη guest Δημήτρης Μεντζέλος στο WE
-> Ματούλα Ζαμάνη - 17 και 18 Φεβρουαρίου στο Block 33
-> Γιάννης Λεκόπουλος - Δήμητρα Αντωνακούδη στο «Αετοράχη Live Bar»
-> Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Block 33 στις 10 και 11 Φεβρουαρίου
-> Καρναβάλι Σοχού 2023 - Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων
-> Απόστολος Ρίζος - Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Καφωδείο Ελληνικό
-> Μήδεια Χουρσουλίδου - Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο «Caja de Musica»
-> Ο Γιάννης Χαρούλης στο Block 33 για τέσσερις συναυλίες!
-> ΤΑΚΙΜ και Ελένη Βιτάλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos
Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.03 δευτερόλεπτα