Ο Βασίλης Σκουλάς στο Άβατο Live-Stage, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ

ΑΒΑΤΟ LIVE-STAGE

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017


Ο Βασίλης Σκουλάς φέρνει άρωμα Κρήτης στο Άβατο live-stage την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βασίλης Σκουλάς (3 Φεβρουαρίου 1946) είναι Έλληνας τραγουδιστής και λυράρης.
Γεννήθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης στις 3 Φεβρουαρίου του 1946. Η οικογένεια του έχει μεγάλη παράδοση στη μουσική και γενικότερα στις τέχνες. Ο παππούς του, ο Μιχάλης Σκουλάς, ήταν σπουδαίος λυράρης της εποχής του και ο πατέρας του Αλκιβιάδης Σκουλάς ή Γρυλιός γνωστός λαϊκός ζωγράφος των Ανωγείων.

Άρχισε να μαθαίνει λύρα σε ηλικία 7 ετών και στα 16 του χρόνια, κατάφερε να καθιερωθεί, ανάμεσα στους πρώτους λυράρηδες και τραγουδιστές της Κρήτης. Έχει παίξει και τραγουδήσει σε μια μεγάλη σειρά, από επιτυχημένες καλλιτεχνικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εμφανίσεις, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στην Γερμανία, όπου υπάρχουν Έλληνες και ιδίως Κρητικοί.

Τον πρώτο του δίσκο ηχογράφησε το 1965,ο οποίος περιείχε κοντυλιές με τον Θανάση Σταυρακάκη και τον Νίκο Ξυλούρη, ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος 33 στροφών το 1969.

Ο Βασίλης Σκουλάς όμως έκανε τη σημαντικότερη δισκογραφική του δουλειά και άρχισε να συνεργάζεται με έντεχνους Έλληνες συνθέτες από το 1980, με το δίσκο "Σεργιάνισμα στην Κρήτη". Ακολούθησαν η "Κρητική ανθολογία", "Τα τραγούδια του σίδερου και του νερού" σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, και πολλοί άλλοι.

Την περίοδο 1981-85 είχε πραγματοποιήσει μια σειρά, από εμφανίσεις στην Αθήνα στο θέατρο Παρκ, στο έργο "Καφενείον η Ελλάς" και στο θίασο του Γιάννη Βόγλη, στη θεατρική παράσταση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη "Καπετάν Μιχάλης", στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η πορεία του Βασίλη Σκουλά θα αλλάξει όταν το 1995 συμμετείχε σε δύο τραγούδια στο μουσικό έργο "Αιολία" του Μιχάλη Νικολούδη, ερμηνείες οι οποίες τον έκαναν να στραφεί και στο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι.

Το 2002 κυκλοφόρησε διπλός δίσκος με μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες του και διασκευές σε διάφορα κλασσικά Κρητικά τραγούδια και χορούς.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 ο Βασίλης Σκουλάς έκανε μια επιτυχημένη εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού που λόγω της μεγάλης απήχησης του κόσμου επαναλήφθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο Βασίλης Σκουλάς διατηρεί μέχρι σήμερα, το ίδιο πάθος και μεράκι, να δημιουργεί και να διατηρεί το δικό του στέκι εμφανσεων, την πασίγνωστη ταβέρνα "Ντελίνα", στο χωριό του, τα Ανώγεια.

Ενδεικτική δισκογραφία
• Σεργιάνισμα στην Κρήτη (1980)
• Κρητική ανθολογία (1981)
• Folk Melodies and Dances from Crete (1981)
• Τραγούδια του σίδερου και του νερού (1983)
• Αναφορά στην Κρήτη (1989)
• Του Βενιζέλου (1992)
• Πότε θα πάω στο χωριό (1994)
• Αναστορούμαι (1998)
• Τα άγρια πουλιά (2000)
• Η ρίζα της φωτιάς (2002)
• Άνθη του χρόνου (2007)
• Άσπρο μαντήλι ανέμιζε (2007)
• Στο ξέσπασμα του Φεγγαριού (2009)


Άβατο bar live stage
Αγν. Στρατιώτη 44 Πολίχνη
rsv: 2310666869, 6936513776

Προσέλευση: 22:30





 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> «Ένα ταξίδι μέσα από 423 χορδές» 24 Νοεμβρίου στο Κιλκίς
-> Rebetien - Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στη Μουσική Σκηνή Ξέφωτο
-> Ψαραντώνης και Νίκη Ξυλούρη στο Μύλος Club στις 29 Νοεμβρίου
-> Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στη Μουσική Σκηνή «Ξέφωτο»
-> 11o «Στηρίζουμε Παίζοντας» από την Αρωγή Θεσσαλονίκης
-> 5ο «Comedy Festival» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»
-> Ο Βασίλης Πετρίδης και οι Γκαϊλέ στο Eightball Live Stage
-> Η Γεωργία Νταγάκη με την Ελευθερία Πάτση στο Μύλος Club
-> «Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας» συναντούν τον Δημήτρη Μυστακίδη
-> «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος
-> Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Σφίγγα από Σάββατο 9 Νοεμβρίου
-> Οι Μπλε στο Μύλος Club την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου
-> «Ένα ταξίδι μέσα από 423 χορδές» στον Πολύγυρο Χαλκιδικής
-> Γιάννης Λεκόπουλος - Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Ξέφωτο
-> Φωτεινή Βελεσιώτου - Σάββατο 9 και 16 Νοεμβρίου στο Ξέφωτο
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos
Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.02 δευτερόλεπτα