Βαμβακάρης-Μπιθικώτσης … Ο ρεμπέτης και ο σερ στη Μονή Λαζαριστών

«Βαμβακάρης-Μπιθικώτσης … ο ρεμπέτης και ο σερ»
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ - ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ ( ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), ΩΡΑ 9:00 ΜΜ

bithikotsis-vamvakaris-moni-lazariston

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την ιστορική πορεία & συνεργασία του ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ με τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ζωντανεύουν επί σκηνής καταξιωμένοι ερμηνευτές, μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτικά σύνολα συστήνοντας μια υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρική παράσταση.

Ο Στέλιος Βαμβακάρης και η Άννα Μπιθικώτση, δυο «Ρομαντικοί παραβάτες» με αυστηρά δικό τους προσωπικό στυλ, με αγάπη και χρέος μεταλαμπαδεύουν την ιστορική πορεία που ένωσε τους μύθους γονείς τους. Οπτικοποιημένες περιπλανήσεις, δραματοποιημένες αφηγήσεις, τραγούδια αθάνατα του Ρεμπέτη Μάρκου, του σερ Μπιθι, του μοναδικού μεγάλου εν ζωή «ρεμπέτη του ντουνιά» Στέλιου Βαμβακάρη και ξεχωριστών καλεσμένων - έκπληξη, συνδέουν νοσταλγικά, εποχές, ήχους και συναισθήματα.

Η επίσημη φέτος ένταξη της μουσικής παράδοσης του Ρεμπέτικου στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Αϋλη Πολιτιστική κληρονομιά της Ανθρωπότητας, επισφραγίσει το δυναμικό χαρακτήρα του ρεμπέτικου και την εξέλιξή του, αναδεικνύοντας το ισχυρό σημείο αναφοράς για την συλλογική μνήμη και την ταυτότητα των Ελλήνων.


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η Άννα Μπιθικώτση και ο Στέλιος Βαμβακάρης με τη μουσικοθεατρική τους παράσταση «ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ Ο ΡΕΜΠΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΡ», στηρίζουν τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ και το Κέντρο ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Μέσα από τα τραγούδια και την ιστορία των μύθων γονιών τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την διάχυση της πληροφόρησης και της ενημέρωσης σχετικά με τον Θεσμό του Σκύλου Οδηγού.

Μία Υπηρεσία για τα άτομα με οπτική αναπηρία η οποία τους εξασφαλίζει Αυτόνομη ζωή και Ανεξαρτησία.

Η Ομάδα ενός Χειριστού Σκύλου Οδηγού, Άτομο με Οπτική Αναπηρία και ο Σκύλος Οδηγός του αξίζουν τον ΣΕΒΑΣΜΟ όλων των συνανθρώπων προκειμένου να έχουν μία Ισότιμη Καθημερινότητα χωρίς Άγχος και ταλαιπωρίες.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σενάριο - Αφήγηση - Σκηνοθεσία: Άννα Μπιθικώτση, συγγραφέας

Τραγουδούν: Στέλιος Βαμβακάρης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σοφία Παπάζογλου, Παντελής Θεοχαρίδης, Ευτυχία Μητρίτσα, Εβελίνα Αγγέλου, Σωτήρης Δογάνης, Ελεάννα Φινοκαλιώτη
Δραματοποιημένη Αφήγηση: Ελεάννα Φινοκαλιώτη, ηθοποιός
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Καραγιάννης πιάνο - μαέστρος, Μιχάλης Δήμας μπουζούκι, Λευτέρης Κονσολάκης μπουζούκι, Θεόδωρος Κουέλης κοντραμπάσο, Σπύρος Κονσολάκης κιθάρα, Μάνος Καλπάκης μπουζούκι - μπαγλαμάς, Αλέξανδρος Καμπουράκης ακορντεόν, Γιάννης Νικολετόπουλος κρουστά.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Άρης Αναγνωστόπουλος - Βίκυ Παρασκευοπούλου
Σχεδιασμός ήχου: Παντελής Γιατζιτζόγλου
Επιμέλεια ηχητικής εγκατάστασης: Τίμος Βροντάκης - Tim Sound
Επιμέλεια προβολής video σπάνιου οπτικού υλικού από το αρχείο του Στέλιου Βαμβακάρη και της Άννας Μπιθικώτση: Μανώλης Τσότρος
Artwork: Λευτέρης Γεωργάκης, Γιάννης Κανελλόπουλος
Παραγωγή: Notebook - Άρης Αναγνωστόπουλος, www.notebookgroup.gr

Τα πορτρέτα των Μάρκου Βαμβακάρη & Γρηγόρη Μπιθικώτση φιλοτέχνησε ο Κώστας Σπυριούνης


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ / ΜΑΘΗΤΙΚΟ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΑΜΕΑ: 10€ |
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 12€
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
- Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 14:00)
- Σάρωθρον, Κατούνη 17, Λαδάδικα
- Έντεχνον, Ι.Δέλλιου 4(Πλατεία Συντριβανιού)
- Media Markt, Seven Spot, viva.gr.


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας Μπιθικώτση μέσα από το σενάριο που υπογράφει, «ταξιδεύουν» τον θεατή σε ένα της όνειρο μια νύχτα μαγική, όπου βλέπει μια γέφυρα να ενώνει το παράδεισο με τη γη, μεταφέροντας σ’ ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα τον Μάρκο, τον πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού και τον ακριβό της πατέρα Γρηγόρη, τον Σερ του ελληνικού τραγουδιού, που πήραν άδεια από τις Πύλες του Παράδεισου για να ξαναζήσουν τη ζωή τους όλη μόνο για δυόμιση ώρες στις γειτονιές της γης. Για να πάνε στα «Μικρά κι ανήλιαγα στενά της φτωχογειτονιάς τους» για να συναντήσουν εκεί «τη Φραγκοσυριανή» , τον «Ήλιο της Δικαιοσύνης». Για να τραγουδήσουν μαζί με τους «Ρεμπέτες του ντουνιά», «Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός»…

Τα τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη και Γρηγόρη Μπιθικώτση που τους τοποθέτησαν στο Πάνθεον των Αθανάτων, αποδίδονται από τον Στέλιο Βαμβακάρη, καταξιωμένους ερμηνευτές, εξαίρετους μουσικούς, χορωδίες, χορευτικά σύνολα και ηθοποιούς.


Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΌΡΗ

«Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είναι ο μόνος που μπορεί να τραγουδήσει αληθινό ρεμπέτικο. Ο μόνος δηλαδή που τραγούδησε τα τραγούδια μου μάγκικα, όπως τα έγραψα».

14 Ιανουαρίου1963


Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΡΚΟ

«Ο Μάρκος Βαμβακάρης είναι το δέντρο της λαϊκής μας μουσικής και όλοι οι άλλοι τα κλωνάρια, είναι ο μόνος από τους λαϊκούς συνθέτες που θα μείνει στους αιώνες».8 Φεβρουαρίου 1972.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ

Είναι επαγγελματίας μουσικός από την ηλικία των δώδεκα ετών, όταν και ξεκίνησε στο πλευρό του πατέρα του, Μάρκου, και συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς του ρεμπέτικου, όπως ο Παπαϊωάννου, ο Τσιτσάνης, ο Παγιουμτζής και ο Περπινιάδης, καθώς και με εκπροσώπους της λαϊκής και έντεχνης μουσικής σκηνής, όπως ο Γ. Ζαμπέτας, η Κ. Γκρέυ, η Β. Μοσχολιού, Σ. Μπέλλου, ο Ν. Ξυλούρης, ο Γ. Νταλάρας.Είναι από τους πρωτοπόρους μουσικούς που ασχολήθηκαν με τις κοινές ρίζες των Αμερικάνικων blues και του μπουζουκιού. Έγραψε και συνεχίζει να γράφει τραγούδια με αυστηρά προσωπικό στυλ που μοιάζει με ένα ιδιαίτερο κράμα πειραιώτικου ρεμπέτικου και blues. Η καλλιτεχνική αξία του ιδιαίτερου ύφους της μουσικής του έχει αναγνωριστεί και από τη διεθνή blues κοινότητα. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου όπου παρουσιάζει τα τραγούδια του αλλά και τραγούδια του πατέρα του Μάρκου. Έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο, αλλά και για θεατρικά έργα.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Γεννήθηκε στο Περιστέρι.

Είναι συγγραφέας, στιχουργός, αρθρογράφος, παραγωγός μουσικών παραστάσεων , ιδρυτής και δημιουργός της Λαϊκής Ορχήστρας Μπιθικώτση.

Μεγάλωσε αντί για παραμύθια με τα τραγούδια του πατέρα της Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Ως στιχουργός συνεργάστηκε με καταξιωμένους συνθέτες και ερμηνευτές.

Ως συγγραφέας έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Best seller έγιναν 4 βιβλία της τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 3 γλώσσες.

Δημιούργησε τη Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ».

Με μεγάλη επιτυχία 700 και πλέον μουσικές παραστάσεις της με κορυφαίους ερμηνευτές έχουν λάβει χώρα με μεγάλη επιτυχία από το 2001 έως σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συμμετέχει με Ελληνικές Χορωδίες σε παγκόσμια χορωδιακά Φεστιβάλ συνδέοντας τα τραγούδια τους με τα λογοτεχνικά της κείμενα τα οποία η ίδια αφηγείται.
Αρθρογραφεί στις εφημερίδες: HELLENIC NEWS OF AMERIKA και στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ «PRESS.GR»

Έχει τιμηθεί για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα από Δήμους, Χορωδίες, Λιμενικές αρχές, Ιδρύματα, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Νέας Υόρκης, «HELLAS FM»
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
για τη μουσικοθεατρική παράσταση
«Βαμβακάρης-Μπιθικώτσης … ο ρεμπέτης και ο σερ»
στη Μονή Λαζαριστών


 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos

Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.01 δευτερόλεπτα