Σταύρος Ξαρχάκος «Ρεμπέτικο» 40 χρόνια μετά στο Θέατρο Δάσους


Σταύρος Ξαρχάκος

~ Ρεμπέτικο ~ 40 χρόνια μετά

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


xarhakos


Η συναυλία για τα 40 χρόνια από το ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ του Σταύρου Ξαρχάκου έρχεται το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στο ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ.

Όσα θα δούμε και θα ακούσουμε :

Μπροστά στα μάτια μας, ο Σταύρος Ξαρχάκος -μαζί με 20 ακόμα μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες- θα μας μεταφέρει τη συγκίνηση, τον διονυσιασμό, το φως, αλλά και τα γοητευτικά σκοτάδια των ορχηστρικών και των τραγουδιών του εμβληματικού αυτού έργου που φέτος έκλεισε σαράντα (40) χρόνια από τότε που ρίζωσε στις καρδιές μας.

Σαράντα (40) χρόνια πριν, παρά τις επιθυμίες εταιρειών, επέλεξε να βρει φωνές που να ταιριάζουν σ´αυτό που ονειρεύτηκε, φωνές με βίωμα και ιδιαίτερο χρώμα.

Έτσι και τώρα επιλέγει την ομαδικότητα στην παρουσίαση αυτού του έργου χωρίς κραυγαλέα ονόματα και δίνει τον πρώτο λόγο στην ορχήστρα του.

Όλοι μαζί παίζουν, τραγουδούν, συνθέτουν μια σύγχρονη ρεμπέτικη κομπανία, δημιουργείται η συνθήκη του ρεμπέτικου πάλκου του σήμερα, με τη σύγχρονη μουσική ματιά του Σταύρου Ξαρχάκου πάνω στο ιστορικό πλέον αυτό έργο του και μας αποκαλύπτουν, πώς σαράντα (40) χρόνια μετά, το έργο αυτό συνεχίζει να εξελίσσεται, να πρωτοπορεί και να εκφράζει τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής.


Η ιστορία :

Ήταν το 1983 όταν ο Κώστας Φέρρης σκηνοθέτησε και παρουσίασε, σε σενάριο του ίδιου και της Σωτηρίας Λεονάρδου, την ταινία «Ρεμπέτικο», μια ταινία ορόσημο, η οποία με αφορμή την πορεία μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου (υπονοείται η Μαρίκα Νίνου), κατέγραψε την Ελλάδα του μεσοπολέμου, τα ρεμπέτικα, τη ζωή των καλλιτεχνών, τη ζωή στα προσφυγικά.

Για τις ανάγκες της ταινίας ο Σταύρος Ξαρχάκος δημιούργησε νέα τραγούδια φτιαγμένα με παλιά συνταγή που έδιναν την αίσθηση ότι πρόκειται για παλιά ρεμπέτικα.
Ο δίσκος ''Ρεμπέτικο'' από τότε γνώρισε πολλές επανακυκλοφορίες και τεράστια αποδοχή, πούλησε περισσότερα από 250.000 αντίτυπα και έδωσε νέα ώθηση στο ρεμπέτικο.

Τα τραγούδια «Καίγομαι», «Μάνα Μου Ελλάς», «Το Δίχτυ», «Το Πρακτορείο», «Στου Θώμα», «Στης Πίκρας Τα Ξερόνησα», «Μπουρνοβολιά», «Στην Αμφιάλη», γνώρισαν ευρύτατη αποδοχή, κηρύχτηκαν διαχρονικά και έγραψαν τη δική τους αυτόνομη ιστορία. Από τότε μέχρι σήμερα άλλωστε τα έχουμε ακούσει σε άπειρες διασκευές και εκδοχές, από καλλιτέχνες όλων των ειδών, Έλληνες και όχι μόνο.

Όπως γράφει και ο Γιώργος Νοταράς στο βιβλίο του «Το ελληνικό τραγούδι των τελευταίων 30 χρόνων»: «Το ταλέντο του Ξαρχάκου πέτυχε κάτι μοναδικό: να γεννήσει ρεμπέτικα, με βάση όλα τα κλισέ και όλους τους δρόμους του είδους. Πήρε στα χέρια του τους ειδικούς κώδικες και τα κλειδιά και τα χρησιμοποίησε με τη μεγαλύτερη δυνατή προσήλωση και αυστηρότητα. Η ποίηση του Γκάτσου έπαιξε καταλυτικό ρόλο…»

O Σταύρος Ξαρχάκος αφιερώνει τη συναυλία στους πρωτεργάτες του «Ρεμπέτικου» που δεν είναι πια στη ζωή: Νίκο Γκάτσο, Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκο Δημητράτο, Νίκο Μαραγκόπουλο, Κώστα Τσίγκο, Τάκη Μπίνη, Αριστείδη Μόσχο και Θόδωρο Πολυκανδριώτη.


Ακούστε τραγούδια από το Ρεμπέτικο εδώ:

Σταύρος Ξαρχάκος - Το πρακτορείο

Στου Θωμά το μαγαζί

Στην Αμφιάλη

Καίγομαι καίγομαι

Το δίχτυ

Στου Θωμά


Ταυτότητα Συναυλίας

Σταύρος Ξαρχάκος

~ Ρεμπέτικο ~

40 χρόνια μετά

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ


Συντελεστές (Με αλφαβητική σειρά):

Ανδρεάδης Θανάσης: ψάλτης

Βασίλας Γρηγόρης: μπουζούκι, τραγούδι

Βεργόπουλος Φώτης: μπουζούκι, τραγούδι

Δρογκάρης Βασίλης: ακορντεόν

Ζάκκας Ηρακλής: μπουζούκι, τραγούδι

Καρούνης Ζαχαρίας: τραγούδι

Καψοκαβάδης Αλέξανδρος: τζουράς, τραγούδι

Κολοβός Κωνσταντίνος: ψάλτης

Κουμεντάκης Λάζαρος: ψάλτης

Λίβανος Δημήτρης: μπουζούκι, τραγούδι

Μιχελλής Θεολόγος: βιολί

Νεοφυτίδης Νεοκλής: πιάνο

Νικόπουλος Γιώργος: κιθάρα, τραγούδι

Ξαρχάκος Σταύρος: ενορχήστρωση - διεύθυνση ορχήστρας, τραγούδι

Πάππος Μανώλης: μπουζούκι, τραγούδι

Πασχαλίδης Βαγγέλης: σαντούρι

Ρέππας Δημήτρης: μπουζούκι, τραγούδι

Σαΐα Ηρώ: τραγούδι

Τζίκας Αντώνης: κόντρα μπάσο

Τρασάνης Χάρης: ψάλτης


Τιμές εισιτηρίων:

VIP Ζώνη (αριθμημένες θέσεις) 25 €

Γενική Είσοδος 20 €


Προπώληση εισιτηρίων:

Ticketservices.gr - τηλ. 210 7234567

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ - Τσιμισκή 136

Σάρωθρον - Κατούνη 17








 
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

-> Παύλος Παυλίδης - Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στο Block 33
-> Οι Γιώργος και Νίκος Στρατάκης έρχονται για 2 Σάββατα στο Block33
-> Ο Θοδωρής Κοτονιάς στον Σταυρό του Νότου Club στις 18 Ιανουαρίου
-> Γιώργος Μιχαήλ και Δημήτρης Βαβλιάρας στο Καφωδείο Ελληνικό
-> Οι Χαΐνηδες έρχονται στο We το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025
-> Γεωργία Νταγάκη - Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στο Μύλος Club
-> Ένα τραγούδι για τη Νατάσα - Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Μύλος Club
-> Παναγιώτης Μάργαρης και Φωτεινή Βελεσιώτου στη Θεσσαλονίκη!
-> Έρρικα Πατρικίου και Γιάννης Λεκόπουλος στη Μικρή Σκηνή
-> Ο Γιάννης Γεωργιλάς στη «Μικρή Σκηνή» την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
-> Dilek Koç - Κυριακή 5 Ιανουαρίου στο Καφωδείο Ελληνικό
-> Ο Θοδωρής Κοτονιάς στο LUX Athens τις Παρασκευές από 11 Οκτώβρη!
-> Νίκος Ξυδάκης - Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στον Σταυρό του Νότου
-> Μιλτος Πασχαλιδης - 26 και 27 Οκτωβρίου στο Block33
-> Η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται στο Block33 στην Θεσσαλονίκη
 
Sohos FM Live!

Sohos FM Live!


listen-live

Ακούστε ζωντανά

html5mplaywplayrplayqtplay

 
  sohosfm.gr web
Σοχός
Σοχός Θεσσαλονίκης

sochos

Όλα γύρω από τον Σοχό Θεσσαλονίκης
 
facebooktwitteryoutubeinstagram
Sohos FM - Mobile Apps
googleplay
itunes
Δωρεάν διαθέσιμα σε:
Google Play Store & iTunes App Store
 
up
Σύνθεση σελίδας σε: 0.00 δευτερόλεπτα