Όλα του γάμου δύσκολα! στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος
Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση
«Όλα του γάμου δύσκολα!»
Σκηνοθεσία: Αγγελική Φουντούκη
από την θεατρική ομάδα «Θεατροκίνηση» της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00
στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Προαιρετική ενίσχυση με κουπόνι των 5 ευρώ υπέρ των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο
Λίγα λόγια για το έργο:
Η παράσταση περιλαμβάνει τρία ελληνικά μονόπρακτα με τον υπέρτιτλο
" Όλα του γάμου δύσκολα ".
"Αναπαραδιάδης" του Γεωργίου Σουρή ( 1853 - 1919 )
Μια φαρσοκωμωδία ηθών σε έμμετρο χιουμοριστικό ρόλο εμπνευσμένο από την αιώνια ελληνική πραγματικότητα. Ο Αναπαραδιάδης, νεαρός δικηγόρος της Αθήνας, καταδιώκεται από τον Σπαθάδη, ενωματάρχη και φοροεισπράκτορα, επειδή οφείλει τον φόρο επιτηδεύματος. Καταφέρνει να διαφύγει καταφεύγοντας κρυφά στο σπίτι της Αθηναίας γεροντοκόρης Μελπομένης. Για κακή του τύχη στο σπίτι καταφθάνει ο Σπαθάδης, που είναι ο αδελφός της Μελπομένης. Μπροστά στον κίνδυνο της σύλληψης και της προσωπικής του κράτησης, ο Αναπαραδιαδης δέχεται να παντρευτεί την Μελπομένη με αντάλλαγμα την εξόφληση του χρέους του.
"Μετά τον γάμον" του Μπάμπη Άννινου ( 1852 - 1934 )
Μια κωμωδία όπου ο συγγραφέας χρησιμοποιεί λογοπαίγνια και γλωσσικά σχήματα με εύθυμο και καλοπροαίρετο ύφος. Ο Λεωνίδας είναι παντρεμένος με την Πηνελόπη, μια μορφωμένη γυναίκα που της αρέσει να επιδεικνύει τις γνώσεις της σε κάθε ευκαιρία. Οι συνεχείς συζητήσεις της περί φιλολογίας έχουν κουράσει τον Λεωνίδα που περιπέζεται συνεχώς από την γυναίκα του, ώσπου αποφασίζει να της δώσει ένα μάθημα και να την κάνει να νιώσει όπως εκείνος.
"Ο θάνατος του Περικλέους" του Δημητρίου Κορομηλά ( 1850 - 1898 )
Μια σάτιρα αστικής ηθογραφίας στην οποία μια οικογένεια με εορταστική διάθεση προετοιμάζει τον γάμο της κόρης της, όταν ξεσπά ένας άγριος καυγάς μεταξύ γαμπρού και πεθερού. Αφορμή ο θάνατος Περικλέους, του αρχαίου δημοκράτη της Αθήνας, και το εάν ο θάνατός του ωφέλησε ή έβλαψε την Αθηναϊκή δημοκρατία. Πρόκειται για έναν τυπικό νεοελληνικό οικογενειακό καυγά για το τίποτα. Κανείς δεν νοιάζεται για τον αρχαίο πολιτικό παρά ενδιαφέρονται πώς θα επιβάλλει ο ένας στον άλλον την άποψή του, αψηφώντας τον κίνδυνο να ματαιωθεί ο γάμος.