Manitarock - Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης
Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ
Η ανακοίνωση του συγκροτήματος:
«Αγαπητοί φίλοι χαίρετε, ατυχώς, λόγω καιρικών συνθηκών, η συναυλία των Manitarock στη Θεσσαλονίκη (Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου) ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ. Σας ζητούμε συγνώμη για την όποια αναστάτωση προκαλέσαμε στον προγραμματισμό σας. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία συναυλίας σε κλειστό χώρο, στη Θεσσαλονίκη».
MANITAROCK
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
Ανοιχτό θέατρο Νεάπολης Στρεμπενιώτη
Οι Manitarock για μια και μόνο εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.
Ερμηνεύουν τραγούδια δικά τους, ροκ, ρεμπέτικα, δημοτικά-παραδοσιακά, συνθέτοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο και το ελληνικό με το παγκόσμιο. ένα πάντρεμα παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών με κλασικές ροκ συνθέσεις.
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου η μεγάλη συναυλία των manitarock στη Θεσσαλονίκη στο Ανοιχτό θέατρο Νεάπολης με δωρεάν μανιταροεδέσματα και μανιταρογεύσεις.
Προσέλευση 20:30.
Πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας των MANITAROCK θα προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ μανιταρομαγειρέματα και μανιταρογεύσεις σ' ένα υπέροχο τηγάνι, το μεγαλύτερο τηγάνι της Ευρώπης, από το Φώτη Παρασκευαΐδη, όπως ριζότο με μανιτάρια, κριθαράκι με μανιτάρια και χορτόσουπα με μανιτάρια και όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ.
Το όνομα (μανιτάρι + ροκ) υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση των μελών του συγκρότημα με τα μανιτάρια και το rock ύφος της μπάντας. Οι Manitarock γεννήθηκαν και ζουν στα Γρεβενά, την «πόλη των μανιταριών».
Το πέρασμα των μελών του συγκροτήματος από ροκ, ρεμπέτικα, «έντεχνα», δημοτικά-παραδοσιακά συγκροτήματα και βυζαντινές χορωδίες υποδηλώνει την ευρύτητα ενός μουσικού ύφους, που συνθέτει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο, το αναμενόμενο με το απρόοπτο και το ελληνικό με το οικουμενικό.
Αυτό το ύφος αποτυπώνεται στις συνθέσεις του Γιώργου, δίνει το ιδιαίτερο στίγμα στις διασκευές των παραδοσιακών τραγουδιών από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Σμύρνη, τον Πόντο και τη Grecia Salentina, διαμορφώνει την ενορχηστρωτική άποψη στα ρεμπέτικα, τα λαϊκά και τα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια και οδηγεί στο πάντρεμα παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών με κλασικές ροκ συνθέσεις, στη βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας.
Οι χαρακτηριστικές διφωνίες της Δέσποινας και του Γιώργου και το «πειραγμένο», με ιδιαίτερο κούρδισμα και μόρια μπουζούκι, υποστηρίζονται από τις δοξαριές του Θωμά και τις συγχορδίες του Θανάση και του Θύμου υπογραμμίζονται ρυθμικά από τα τύμπανα του Δημοσθένη και τις μπάσογραμμές του Αντώνη, επαναφέροντας στο προσκήνιο αρχέγονες μελωδίες και ρυθμούς, που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη.